Monipuolinen kattaus kilpailussa

Kyläelokuvafestivaalin tämänvuotiseen lyhytelokuvakilpailuun kertyi kaikkiaan 17 elokuvaa. Tarjonta oli laadultaan jopa monipuolisempi kuin aiempina vuosina: ympäri Suomen saatiin videoita, joilla maaseudun tarinaa kerrottiin niin draaman, dokumentin kuin fiktionkin kautta. Näkemystä on puettu myös musiikin, diashown ja jopa runon muotoon. Elokuvat ovat entistä tiiviimpiä ja lyhyempiä, ja huumoria viljeltiin laajalti. Elokuvan tekijöinä ovat edustettuina kaikki ikäryhmät.

Yleisölle on luvassa herkullinen kattaus festivaalipäivänä, sillä finaalinäytökseen on valittu kaikkiaan seitsemän ehdokasta. Finalistien joukosta pääpalkinnon voittajan valitsee dokumenttiohjaaja  Markku Heikkinen, joka kertoo myös omasta työstään elokuvan ja radion parissa. Markku Heikkinen on tehnyt dokumenttielokuvia yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja tunnetuksi hän on tullut erityisesti Talvivaara-dokumentistaan.

Kyläelokuvafestivaali käynnistyy lauantaina 29.10. klo 15 Luoma-ahon nuorisoseuralla Alajärvellä. Lapsille alkaa ohjelma Luoma-ahon koululla jo klo 14, jolloin perheen pienimmät ja miksei vähän isommatkin pääsevät nauttimaan Pikku Aasin Nukketeatterin esityksestä.

Oman kylän elokuva esitetään kilpailutöiden jälkeen ja sen on koostanut Hannu Luoma-aho. Festivaalin juontaa Pekka Pohjoispää.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Luoma-ahon kylän kanssa yhteistyössä Aisaparin Kylille- ja Digiperintöhankkeet sekä Alajärven kaupunki. Tapahtuma on tukenut myöskin Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto. Kannattaa lähteä kauempaakin viettämään viihtyisää lauantaita Luoma-aholle! Festivaaleille on vapaa pääsy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s