Lyhytelokuvakilpailu

Kyläelokuvafestivaalin 2020
lyhytelokuvakilpailuun osallistuminen

Kilpailun teemana on maaseudun vetovoimaisuuden edistäminen – aiheena elämä maaseudulla ja vaikkapa monipaikkaisuus – ”Jalka kahdessa paikassa”. Elokuvan muoto on vapaa ja huumori on sallittua! Lyhytelokuva voi olla fiktio, dokumentti, musiikkivideo tai vaikka animaatio.

Lyhytelokuvan pituus saa olla enintään 10 minuuttia. Lyhytelokuvakilpailun valitsijaraati kutsuu valitsemansa elokuvat lyhytelokuvanäytökseen Alajärven Luoma-aholle 24.10.2020 ja yksi elokuvista palkitaan Kyläelokuvapystillä. Tuomaristo voi jakaa myös muita tunnustuksia.

Lyhytelokuvakilpailun säännöt

Kyläelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailuun voi osallistua elokuva, joka on kestoltaan enintään 10 minuuttia. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy tästä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Kilpailuun osallistuminen syyskuun 2020 loppuun saakka!

Elokuvakilpailun deadline on 30.9.2020 klo 16. Kyseisen päivän postileima riittää.
Seuraavat asiat tulee lähettää samalla kertaa:

1) Elokuvan DVD-kopio postitse (mieluiten mp4-muodossa) osoitteeseen: Kyläelokuvakilpailu, Aisapari ry, Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi
tai esimerkiksi pilvipalvelun tai WeTransferin kautta, videon voi ladata myös Youtubeen (tai vastaavaan videopalveluun) ja toimittaa videosta linkki. Sähköisessä muodossa olevien videoiden toimitusosoite on pekka(a)elokuvakaupunki.fi

2) Kokonaan täytetty ilmoittautumislomake (sähköinen ilmoittautumislomake riittää, ei tarvitse tulostaa)

Elokuvan lähetysosoite

Kyläelokuvakilpailu
Aisapari ry
Hoiskontie 25
62900 Alajärvi.

Järjestäjä ei korvaa elokuvan lähetys- tai palautuskuluja.

Linkin lähetysosoite:

pekka(at)elokuvakaupunki.fi

Lisätiedot:
Aisapari ry
Päivi Kultalahti
puh. 0400 239 359
paivi.kultalahti(at)aisapari.net

Elokuvien valinta

Jos elokuva täyttää kilpailun ehdot ja se on lähetetty ilmoittautumislomakkeineen määräaikaan mennessä, se osallistuu kilpailun esivalintaan. Festivaalilla esitettävät elokuvat valitsee esiraati. Järjestäjä pidättää oikeudet valintakriteereihin.  Järjestäjällä oikeus jakaa osallistujia kategorioihin. Kaikki kategoriat osallistuvat tasapuolisesti pääpalkinnon jakamiseen, mutta muussa huomioinnissa voidaan antaa tunnustusta myös erilaisia kategorioissa.

Festivaalilla näytettäviksi valituista elokuvista ilmoitetaan sähköpostitse ja kutsutaan festivaalille. Järjestäjä ei korvaa yöpymis- ja matkakuluja.

Järjestäjien asettama raati valitsee kilpailun voittajan, joka julkistetaan Kyläelokuvafestivaaleilla 24.10.2020 Alajärven Luoma-ahon uudella kylätalolla.

Festivaali ei maksa DVD-levyjen palautuksia. Palautus onnistuu, jos mukaan liitetään erillinen palautuskuori postimerkkeineen.

Elokuvien esittäminen

Kilpailun järjestäjällä on oikeus esittää kilpailuun toimitettuja elokuvia järjestämissään tapahtumissa. Lisäksi järjestäjällä on oikeus tehdä kilpailuelokuvista kooste/traileri, jota käytetään festivaalin ja kyläelokuvakilpailun mainonnassa ja markkinoinnissa myös internet-levityksessä. Muilta osin tekijänoikeudet säilyvät elokuvan tekijöillä.

Osanottomaksu

Festivaalilla ei ole osanottomaksua.

Huomautus sääntöihin

Ilmoittautuminen Kyläelokuvafestivaalille tarkoittaa näiden sääntöjen hyväksymistä. Epäselvyyksissä järjestäjä päättää sääntöjen toteutumisesta. Järjestäjän kanssa on mahdollista neuvotella erityissopimuksesta.

Yleistä

Festivaali järjestetään Alajärvellä Luoma-ahon uudella kylätalolla lauantaina 24.10.2020, Luomantie,  62830 Luoma-aho. Festivaalin järjestää Luoma-ahon kyläyhdistys yhteistyökumppaneineen. Mukana järjestelyissä ovat muun muassa Leader Aisapari ry ja Alajärven kaupunki.