Lyhytelokuvakilpailu

Kyläelokuvafestivaalin 2016
lyhytelokuvakilpailuun osallistuminen

Kilpailun teemana on elämä kylässä ja/tai maaseudulla. Elokuvan muoto on vapaa ja huumori on sallittua! Lyhytelokuva voi olla esimerkiksi fiktio, dokumentti, musiikkivideo tai animaatio. Lyhytelokuvan pituus saa olla enintään 15 minuuttia. Lyhytelokuvakilpailun valitsijaraati kutsuu valitsemansa elokuvat lyhytelokuvanäytökseen Alajärven Luoma-aholle 29.10.2016 ja yksi elokuvista palkitaan Kyläelokuvapalkinnolla sekä 500 euron suuruisella rahapalkinnolla. Tuomaristo voi jakaa myös muita tunnustuksia.

Lyhytelokuvakilpailun säännöt

Kyläelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailuun voi osallistua elokuva, joka on kestoltaan enintään 15 minuuttia. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy tästä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Kilpailuun osallistuminen 16.9.2016 mennessä

Elokuvakilpailun deadline on 16.9.2016. Kyseisen päivän postileima riittää.
Seuraavat asiat tulee lähettää samalla kertaa:
1) Elokuvan DVD-kopio postitse (mieluiten mp4-muodossa) osoitteeseen: Kyläelokuvakilpailu, Aisapari ry, Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi
tai pilvipalvelun kautta ladattavana linkkinä osoitteeseen pekka@elokuvakaupunki.fi

2) Kokonaan täytetty ilmoittautumislomake (sähköinen ilmoittautumislomake riittää, ei tarvitse tulostaa)

Elokuvan lähetysosoite

Kyläelokuvakilpailu
Aisapari ry
Hoiskontie 25
62900 Alajärvi.

Järjestäjä ei korvaa elokuvan lähetys- tai palautuskuluja.

Linkin lähetysosoite:

pekka(at)elokuvakaupunki.fi

Lisätiedot:
Aisapari ry
Päivi Kultalahti
puh. 0400 239 359
paivi.kultalahti(at)aisapari.net

Elokuvien valinta

Jos elokuva täyttää kilpailun ehdot ja se on lähetetty ilmoittautumislomakkeineen määräaikaan mennessä, se osallistuu kilpailun esivalintaan. Festivaalilla esitettävät elokuvat valitsee esiraati. Järjestäjä pidättää oikeudet valintakriteereihin.  Järjestäjällä oikeus jakaa osallistujia kategorioihin. Kaikki kategoriat osallistuvat tasapuolisesti pääpalkinnon jakamiseen, mutta muussa huomioinnissa voidaan antaa tunnustusta myös erilaisia kategorioissa.

Festivaalilla näytettäviksi valituista elokuvista ilmoitetaan sähköpostitse ja kutsutaan festivaalille. Järjestäjä ei korvaa yöpymis- ja matkakuluja.

Järjestäjien asettama raati valitsee kilpailun voittajan, joka julkistetaan Kyläelokuvafestivaaleilla 29.10.2016.

Festivaali ei maksa DVD-levyjen palautuksia. Palautus onnistuu, jos mukaan liitetään erillinen palautuskuori postimerkkeineen.

Elokuvien esittäminen

Kilpailun järjestäjällä on oikeus esittää kilpailuun toimitettuja elokuvia järjestämissään tapahtumissa. Lisäksi järjestäjällä on oikeus tehdä kilpailuelokuvista kooste/traileri, jota käytetään festivaalin ja kyläelokuvakilpailun mainonnassa ja markkinoinnissa myös internet-levityksessä. Muilta osin tekijänoikeudet säilyvät elokuvan tekijöillä.

Osanottomaksu

Festivaalilla ei ole osanottomaksua.

Huomautus sääntöihin

Ilmoittautuminen Kyläelokuvafestivaalille tarkoittaa näiden sääntöjen hyväksymistä. Epäselvyyksissä järjestäjä päättää sääntöjen toteutumisesta. Järjestäjän kanssa on mahdollista neuvotella erityissopimuksesta.

Yleistä

Festivaali järjestetään Alajärvellä Luoma-ahon nuorisoseurantalolla lauantaina 29.10.2016, Luomantie 100, 62830 Luoma-aho. Festivaalin järjestää Luoma-ahon kyläyhdistys yhteistyökumppaneineen. Mukana järjestelyissä ovat mm. Aisapari ry ja Alajärven kaupunki.